Träffa Våra Vänner

(och podcast-gäster)


Karma

Hjalmar Ståhlberg Nordegren hade en lovande karriär som doktor efter att ha studerat vid medicinska universitetet Karolinska Institutet. Trots detta bestämde han sig för att starta eget företag, Karma, tillsammans med Elsa Bernadotte och Ludvig Berling. Start-upen, en app som hjälper dig att spara osåld mat från att slängas, används av företag som Scandic och restauranger som Michelin-märkta Matbaren av Mathias Dahlgren. Karma stöds av sina partners,  The Sustainable Restaurant AssociationMartin & Servera and Whywaste. Forbes har nämnt Hjalmar och hans två medstifter på den prestigefyllda listan 30 under 30. Hjalmars har intervjuats av Moa och Åsa i EA Podden.

Viktoria Chan

Viktoria Chan grundade sitt varumärke i slutet av 2013 och skapar kläder till den oberoende kvinnan, som syftar till att finna sig i sin personliga stil. Filosofin bakom varumärket handlar om en kvinna som går in i ett rum, där allt ljus sköljs på henne, inte på grund av kläderna, men kvinnan hon blir i kläderna. Viktoria Chan är ett svenskt varumärke med en blandning av strukturerad enkelhet och modern sofistikering för att skapa det perfekta till kontoret och kvällen till karriärkvinnan.

Zuburban

Markus Linhardt är en av grundarna av Zuburban. Zuburban utvecklar, bygger, säljer och hyr ut ”småhus”, även kallade ”Attefallshus” på svenska. Deras verksamhet är indelad i två områden; Smart Living Solutions och Property Management. Inom Zuburban Smart Living Solutions utvecklar de de mest moderna och framtida orienterade kompakta levande utrymmena på marknaden. Användning av kompakta levnadslösningar är tillgänglig för husägare i Sverige att placera på sin tomt utan bygglov.

PR-konsult och copywriter

Rebecca Matarasso är en tidigare Uppsala student med en kandidatexamen i media och strategisk kommunikation. Hon arbetar idag som PR-konsult och copywriter på Pretto PR.