OM EVENTET


Female Start-Up Day är ett event av och för kvinnor. Varje termin ges två kvinnliga projektledare förtroendet att planera och skapa denna dag. Under dagen deltar cirka 20 kvinnliga studenter från Uppsala som tillsammans får möjlighet att nätverka och träffa inspirerande kvinnliga entreprenörer. Eventet har visat sig vara mycket uppskattat, superkul tycker vi!

Vi tycker att entreprenörskap är fantastiskt!
Delta under Female Start-up Day om du också tycker det.


PROJEKTLEDARE


Shiva Sateei

Rebecca Fällström


Hösten 2020

8 Oktober, 2020. Female Start-Up Day ägde rum på Base 10, Uppsala. Det kom att bli en inspirerande dag fylld av tal, nätverkande och god mat.


Amanda Larsson

Amanda startade upp bolaget Färsking direkt efter gymnasiet. Hon fick idén redan under gymnasiet då hon hittade ett recept på en nyttigare variant av granola. Till det tog hon fram en lite roligare förpackningsdesign för att tilltala barn. Idag tillverkar bolaget fler varianter av hälsosamma produkter i form av nyttiga alternativ till snacks för unga. Deras produkter säljs idag i över 1000 butiker i Sverige.

Michaela Berglund

Michaela Berglund driver nätverket Feminvest, som har som ambition att inspirera, utbilda kvinnor till att våga äga mera, både som investerare och som entreprenörer. Nätverket har idag 25 000 kvinnor i alla åldrar med den gemensamma nämnaren att man vill se sitt ägande växa på olika sätt.

Johanna Björklund

Johanna Björklund är Lektor på Institutionen för Datavetenskap vid Umeå Universitet. Hennes forskning bidrar till utvecklingen av AI för Media och fokuserar på algoritmer som hjälper datorer tolka innehållet i video, text, bild, ljud, m.m. Hon är även medgrundare av IT-företagen Codemill, Adlede, och Accurate Player, som förser publicister i USA, Tyskland, Sverige, England och Japan med produkter och tjänster inom digital mediaproduktion. Till kunderna hör bland annat ITV, BBC, och ProSieben SAT1.

Heaven Bereket

Heaven Bereket är en prisbelönt ledare och driver Heaven Bereket Bambino Foundation som hon startade för att kunna erbjuda gratis sjukvård och utbildning för unga. Verksamheten finansieras idag genom att Heaven investerar i techföretag som vill förbättra livssituationen för utsatta människor. Hon är även specielist på kryptovalutor och är aktiv inom starupbranchen.


Workshop med DrivhusetTack till årets sponsorer

Svenssons krogar, Academic Work, Sju gårdar, Apotea, Spendrups, Get Raw, Lindvalls Kaffe, Nicks, Smiling, Leafymade.


TIDIGARE TALARE


Nedan är några av tidigare års inspirerande kvinnliga entreprenörer.

Charlotte Grip
Amanda Midhamre
Jessica Stark
Caroline Lidman
Jennie Liljefors
Stina Bergfors
Sini Liu
Ronja Koepke
Nataliya Stoyanovych 
Sara Lycke
Johanna Nygård
Julia Delin
Adeline Sterner
Martina Kaski
Susanne Bredenberg
Michaela Berglund