MISSION START-UP


ABOUT MISSION START-UP


Mission Start-Up är ett evenemang innan föreläsningen där blivande entreprenörer och nyblivna företagsgrundare får möta etablerade och erfarna entreprenörer, för att under informella former få vägledning och tips i utvecklingen av sina respektive affärsidéer. Huvudsyftet med evenemanget är att ge blivande entreprenörer med långt komna affärsidéer inspiration och vägledning i startandet av nya företag, men även att ge nyblivna företagsgrundare värdefulla tips och råd i den fortsatta utvecklingen av sina start-ups.

Evenemanget ger också deltagarna en möjlighet att stärka sina personliga nätverk och därmed utökade möjligheter till ett fortsatt erfarenhetsutbyte och samarbeten kring framtida satsningar. För att främja detta ytterligare är en del av Mission Start-up dess bakomliggande nätverk, där man som deltagare får ett stående medlemskap. Syftet med nätverket är att de nya företagarna ska få ut så mycket som möjligt av sitt medverkande. Det enda som krävs av dig, som deltagare, är ett starkt intresse av entreprenörskap och företagande samt intresset att delta aktivt under evenemanget! Mission Start-up följs av en enklare lunch med möjligheter till fortsatta samtal och nätverkande mellan deltagarna.

Utöver att få möjligheten att delta på Mission Start-Up så fortsätter dagen med reserverade platser på årets upplaga av Anders Wall-föreläsningen 2019 i Universitetsaulan samt inbjudan till efterföljande mingel på Uppsala Slott.

Mission Start-Up i korthet:

Tid: 19:e november, 09:30-12:00.
Plats: Hotell Villa Anna.
Obs! Därefter går alla deltagare gemensamt till Anders Wall-föreläsningen, ca 12:00, samt efterföljande mingel på Uppsala slott.

Förutsättningar för deltagande: Förutom ett intresse av företagande och att delta aktivt under evenemanget krävs en ansökan för deltagande. Ansökan till Mission Start-up sker genom formuläret på hemsidan (se länk ovan). I formuläret hittar du mer information och krav på ansökan. Observera att sista ansökningsdatum är söndagen den 7e november 2019.

För frågor angående Mission Start-Up kontakta Liv


HOSTS FOR MISSION START-UP


Susanne Birgersdotter

Susanne Birgersdotter sadlade för 8 år sedan om från mode och event till att starta sitt första techbolag. Det resulterade i en Appstore-etta och ett delägarskap i ett investmentbolag. Susanne har sedan dess grundat och medgrundat flera bolag med bred variation både i Europa och USA. Här kan vi förutom innovativa app-ideer hitta varumärket Birgersdotter och affärsnätverket WorldWomenNetwork.

Susanne har skrivit böcker och den senaste är Pivotal Moments där Susanne skriver om sin resa som entreprenör med både uppgångar och motgångar och om kvinnligt entreprenörskap. Hon har blivit nominerad till Sveriges mäktigaste kvinnliga grundare av Dagens Industri 3 år i rad och nu senast till Näringslivets mäktigaste kvinna av Veckans Affärer. Susanne är även en populär föreläsare världen över och har även haft ett TEDxTalk i USA.

Idag bygger Susanne ett nytt bolag inom Fashion och Tech samt sitter i styrelser, konsultar som affärsutvecklare och coach samt föreläser runt om i världen om sina upp och nedgångar som entreprenör.

Saeid Esmaeilzadeh

Saeid Esmaeilzadeh kom till Sverige som flykting när han var åtta år. Tjugo år senare blir han Sveriges yngsta docent i materialkemi vid Stockholms Universitet. Av en lyckosam slump framställer han världens hårdaste glasmaterial när ett experiment inte går riktigt som det ska. Detta blir början på det framgångsrika bolagsbygge som Saeid Esmaeilzadeh och hans barndomsvän Ashkan Pouya ägnar det nästkommande decenniet åt. Tillsammans har de byggt både miljardbolag och broar mellan akademin och affärsvärlden.

I dag driver de två entreprenörerna bolagskoncernen Serendipity Group, som jobbar inom vetenskap och tech. I boken ”Miljardmakarna – Flyktingarna som byggde ett affärsimperium” är deras livshistoria omskriven och under hösten 2018 skildras historien i dokumentärfilmen ”Miljardimperiet”.