EA Meets

Det har kommit att bli en tradition…


Varje år arrangerar Entrepreneurs Academy en resa ”EA Meets” till någon av världens främsta startup-täta städer. Senaste resan gick till San Francisco, och innan dess har London och Berlin besökts. Resorna har varit mycket uppskattade av både resedeltagare och de företag som besökts.

EA Meets utforskar de möjligheter och utmaningar som väntar i städerna som besöks relaterade till strategiska partnerskap samt att driva och utveckla start-ups. Våra resedeltagare får under resan möjlighet att utveckla sina nätverk och bredda sina kunskaper om företagande i andra kulturer.


NÄSTA STOPP – SINGAPORE

Entrepreneurs Academy är stolta över att presentera den nya destinationen för EA Meets 2019: Singapore!

I år har resan ett samarbete med UU Innovation. De kommer att tilldela stipendier till två deltagare som har visat extraordinärt intresse och engagemang för entreprenörskap och innovation. UU Innovation gör detta för att visa lite extra stöd för de som verkligen vill åka på denna resa på grund av sitt intresse för de ämnen som vi kommer att lära oss om under resan. Som en del av Uppsala Universitet är UU Innovations uppdrag att genom kunskap och forskning inom Uppsala universitet skapa värde för samhället och omvandla dessa innovationer till en bättre värld. De stöder såväl forskare som studenter från idé till innovation och hjälper dem att använda sina tillgångar och idéer tillsammans med företag och organisationer runt om i världen. Är du intresserad av att lära dig mer? Kolla in deras hemsida www.uuinnovation.uu.se/.

Från 7-16 december kommer vi att korsa kontinenten för att ta ett djupdyk i allt vad Asien har att erbjuda. Under 8 hela dagar i Singapore kommer vi att besöka flertalet företag – väletablerade & världsledande såväl som nya startups. I en kombination mellan tech-startups, inkubatorer & handelskammare kommer vi att lära oss mer om entreprenörskap, intraprenörskap, företagande & internationalisering. Vidare hur det är att starta företag i Asien, hur man blir investerad i & hur man kan arbeta med innovation inom ett redan väletablerat företag. 

Singapore har ett av världens mest affärsvänliga miljöer. Staden är liten men kompakt och har blivit rankad som det näst bästa stället att starta ett teknologibaserat företag i Asien. Vi kommer att erbjudas första parkett över vad som gör Singapore till en så attraktiv omgivning för utländska företag genom deras finanseringsprogram, världskända co-working spaces, inkubatorer och ultra-high-speed fiber-optiska infrastruktur. 

Om du har några frågor kring projektet eller resan så tveka inte att höra av dig till oss på eameets@entrepreneursacademy.se, eller kika in Facebook-eventet.

Facebook-event

Vi kommer att träffa följande företag:


EA MEETS SAN FRANCISCO

Våren 2018

Förra året gick EA Meets till San Francisco. Där utforskade resedeltagarna allt som den amerikanska startup-världen hade att erbjuda. Det var en fullspäckad vecka med nöje och nytta. Företagsbesök gjordes hos allt från väletablerade marknadsledande företag till nytänkande start-ups i Silicon Valley. Bland annat besöktes JUSTforall, Spotify, Gavagai, Stanford University och Minerva University.


EA MEETS BERLIN

Våren 2016

Entrepreneurs Academy åkte till Berlin i slutet av maj 2016. Under fyra spännande dagar träffade resedeltagarna entreprenörer, inkubatorer, investerare och start-ups.


EA MEETS LONDON

Hösten 2015

Under några dagar besökte vi London och människorna bakom framgångsrika start-ups. Vi träffade entreprenörer och nystartade företag från olika branscher, inklusive miljöteknikföretaget Powervault, investeringsbolaget Seedcamp och crowdfunding-företaget Seedrs, som utvecklade en plattform som gör det möjligt för privatpersoner att investera i nystartade företag. Vi besökte också Googles entreprenörsknytpunkt, Google för företagare, och Oxford University’s entreprenörskapsförening och kopplade kontakter.

I slutet av resan utforskade vi London. Vissa studenter gick och handlade och andra tittade på ett fotbollsmatch. En fantastisk resa full av inspiration och energi.


EA MEETS BERLIN

Våren 2015

Vi upprepade framgången genom att köra ner till Berlin för att bli överväldigade av inspiration och idéer. Vi besökte företag som Soundcloud, Vamos, Zenmate, Outfittery, Jumpstarter, Earlybird, Adjust och FantasticFrank!


EA MEETS BERLIN

Den första resan, 2013

Tolv exhalterade studenter från Uppsala universitet fick möjlighet att åka på en inspirationsresa med Entrepreneurs Academy. Vi besökte en av Europas hetaste startup-scener i modern tid: Berlin.

Under tre intensiva dagar träffade studenterna tolv olika företag och människorna bakom dessa. Resan började med ett morgonbesök på Adeven, vi diskuterade vad bootup egentligen är och Adeven-grundaren och CTO, Paul, berättade om deras branschupplevelse. Efter lunch besökte vi Payango, som i samarbete med VISA levererar förbetalda VISA-kort till tyskarna. Vi fick bland annat veta hur det känns att vara ett ungt och litet företag och att arbeta med en gigant som VISA. Dagen avslutades med ett besök på SoundCloud, en framgångshistoria i musikbranschen med en grundare som är svensk. De berättade om hur företaget har gått från att vara en handfull anställda till nästan tvåhundra idag – och konsekvenserna som kommer med framgång.