OM FÖRELÄSNINGEN


Anders Wall-föreläsningen är Skandinaviens största föreläsning i entreprenörskap. Föreläsningen är ett samarbete mellan Uppsala universitet, Entrepreneurs Academy och Anders Walls Professur i Entreprenörskap med syftet att inspirera unga till kreativitet och entreprenörskap.

I år satsar även projektgruppen ytterligare på hållbarhet och att föreläsningen ska bli ett så hållbart event som möjligt. Ni har väl inte missat vår hållbarhetspolicy? Se den här. Anders Wall-föreläsningen är nu även ett Miljömärkt Event av Håll Sverige Rent.

EU har infört en ny dataskyddsförordning, GDPR. Läs mer om hur vi hanterar era personuppgifter här.


SPONSORER 2019


Är du intresserad av att synas här?


TALARE FRÅN 2018


BARBARA BERGSTRÖM

INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Barbara Bergström var lärare i naturvetenskap i en kommunal skola när friskolereformen kom 1992. Hon sa genast upp sig för att starta en skola utifrån sin egen övertygelse, byggd på ordning och arbetsro, full behärskning av det engelska språket och höga akademiska ambitioner. 25 år senare driver hon 36 skolor i Sverige med 26 000 elever. Ytterligare nära 200 000 elever står i kö för kommande år. En omfattande verksamhet har också etablerats i Spanien. Barbara utsågs 2009 till ”Årets företagare i Sverige” och av Veckans Affärer 2017 till ”Årets mäktigaste kvinnliga entreprenör”. 2018 fick hon Svenska Dagbladet/Carnegies pris för ”Årets affärsbragd”.

BEN GORHAM

BYREDO

Ben Gorham är den f.d. professionelle basketspelaren, uppväxt i Akalla, Kanada och USA, som grundade det svenska varumärket Byredo, som producerar, marknadsför och säljer produkter inom parfym och skönhet, läder och accessoarer samt solglasögon. Byredo är idag verksamt i över 40 länder med kontor i Paris, London, New York, Berlin och Shanghai och även en kreativ studio i Stockholm. Varumärket har uppmärksammats för sitt unika perspektiv inom lyxsegmentet och fortsätter idag sin internationella tillväxt med butiksetableringar på olika nyckelmarknader. Ben ser ofta paralleller mellan sin bakgrund som elitidrottare och sitt entreprenörskap.

ISABELLA LÖWENGRIP

LÖWENGRIP INVEST

Isabella Löwengrip är en pionjär i Sverige som digital entreprenör. Hennes resa startade när hon som 14-åring flyttade hemifrån och skapade bloggen Blondinbella. Hon var en av de första som bloggade och lyckas bygga bolag runt det. Sedan dess har Isabella grundat ett flertal framgångsrika företag inom skönhet, mode och sociala medier som alla har en stark tillväxt och internationell marknad. Idag har hennes bolag en total omsättning på 100 miljoner kronor och ett femtiotal anställda. Hennes blogg är Nordens största med 1,5 miljoner följare och kan läsas på fyra språk. Hennes skönhetsföretag är Sveriges snabbast växande. 2018 utsågs Isabella till ”Näringslivets mäktigaste kvinna” av Veckans Affärer.

JARNO VANHATAPIO

NELLY.COM & NA-KD.COM

Jarno Vanhatapio, grundare av ehandelssuccén Nelly.com och den digitala djuraffären ZooZoo.com, anses vara en av Sveriges främsta entreprenörer. Han är nu inne på sin tredje entreprenörsresa med modebolaget NA-KD som gick live i december 2015. Sajten har gått från en omsättning på 20 miljoner till 400 miljoner på endast två år, vilket gör NA-KD till ett av Europas snabbast växande bolag. Huvudkontoret med 180 anställda finns i Göteborg. En framgångsfaktor har varit den snabba tillväxten i sociala medier. Bolaget har idag nästan två miljoner följare på Instagram. I januari 2018 tog bolaget in 45 miljoner dollar i riskkapital och värderas nu till cirka 2 miljarder kronor.

YTTERLIGARE INBLICK FRÅN 2018


JOEL HELLERMARK

Joel Hellermark är VD och grundare av Sana Labs, som specialanpassar utbildningar på nätet efter individens kunskaper och förmåga med hjälp av artificiell intelligens. Genom att tillämpa de senaste genombrotten inom AI i digitala utbildningsplattformar kan man optimera den enskilda elevens kunskaper och engagemang, vilket enligt flera studier visat sig fördubbla inlärningstakten. Det tvärvetenskapliga teamet består av ledande ingenjörer och forskare med bakgrund från Imperial College, Google, CERN och Spotify. Sana Labs intelligenta lösningar används av utbildningsbolag världen över och ska de närmaste åren skalas så att hundratals miljoner elever kan studera på ett individanpassat sätt.

Mingel på Uppsala slott

Föreläsningen avslutas varje år med en mingel på Uppsala slott där studenter ges möjlighet att nätverk med människor från näringslivet i Uppsala.

SAMARBETSPARTNERS


Företagsmässa

Före föreläsningen erbjuds företag i Uppsala att ställa ut under en företagsmässa. Under mässan får alla företag möjlighet att träffas och nätverka med ambitiösa studenter.

KONTAKTA OSS


Har du några frågor? Vill du veta mer om Anders Wall-föreläsningen? Kontaktinformation för samtliga i projektgruppen finns nedan. Tveka inte på att höra av dig!

PROJEKTLEDARE

Har det övergripande ansvaret för hela projektet och tillsättningen av resterande projektgrupp. Ansvarar även för budget och den externa kontakten med föreläsningens olika partners. Respektive projektledare ansvarar för olika grupper och att driva arbetet i dessa framåt.

Tijana Barac
Fanny Nyström

EVENT -OCH LOGISTIK

Jasmine Vestman
Mauritz Wallentin
Niklas Frykberg
Sara Persson

SAMARBETEN

Gustaf Tysk
Temis Martinez

MARKNADSFÖRING

Linnea Strand

Mattias Hjelm
Jakob Halldin

MISSION START-UP

Liv Arif

PROFESSUREN

Marie Noreby

TIDIGARE TALAREE


Här kan du se några av talarna från de tidigare utgåvorna av Anders Wall-föreläsningen.

Tilde Björfors
Stina
Ehrensvard
Bjorn
Kjos
Mattias
Klum
Percy Barnevik
Björn Ulvaeus
Pär Svärdson
Anders Johnson
Stina Honkamaa Bergfors
Jane Walerud
Siavosh Derakhti
Emma Wiklund
Alan Mamedi
Mia Brunell Livfors
Anna Bråkenhielm
Fredrika Gullfot
Mehrdad Mahdjoubi
Gunilla von Platen
Hans Rosling
Monica Lindstedt
Mernosh Saatchi
Stefan Persson
Julia Kalthoff
Salvatore Grimaldi
Jacob de Geer
Victoria Carlsson & Sofie Stenmark
Björn Wahlroos
Renée Voltaire
Bertil Hult
Robert af Jochnick
Filip Tysander
Petter Stordalen
Bicky Chakraborty
Göran Persson
Hannah Widell & Amanda Schulman
Richard Bergfors
Niklas Zennström
Ayad Al Saffar